Değişik tatlar sevmesem de arada farklı lezzetler tatmayı severim. Özellikle birilerinin tavsiyesiyle gidilmiş yerlerse çok daha keyifli olur yenilen yemekler..
Bahsedeceğim yerde aynen böyle bir restaurant. Kısaca bu lezzet nereden geliyormuş bakalım..
Efendim şimdi Türkçeye Moğol Barbekusu dıye cevirilebilen bu otantik mutfağın doğuşu Moğalistandaki geleneksel av partilerine dayanmaktadır. Moğollar et ve sebzeleri kılıçları ile dilimleyerek, kalkanlarının uzerinde harlı ateşte pişirirlermiş.
Bu lezzette gunumuze kadar modernize edilerek ulaşmış. Sizlerde bu lezzetlerden mahrum kalmayın bir kerede olsa mutlaka deneyin diyorum.
Tavsiyem cok sos karıştırmamanız cunku sonrasında cok baharatlı ve hoş olmayan bır tat cıkıyor ortaya.
Fazla doymamanız sonrasında mutlaka tatlıya yer ayırmanız gerekıyor :) kırmızılı kahramanım(sarapla pısırılmıs ayva tatlısı) yada favorim sufle ..
Nerededir bu restaurantlar derseniz ; İstinye Park, İkea Meydan ve Suadiye kendinize yakın birini secin ve sevdiklerinizle yolunu tutun..
** Sulecan ve Wili sayesinde bu lezzet ile tanıstıgımı soylemeden geçemeyeceğim. Canlarım seviyorum sizi :) en kisa zamanda tekrarlayalım diyorum..
Afiyet olsun :)
Biz de GO MONGO ya bayiliyoruzzz!!!
YanıtlaSilO zaman bir bulusmamizi "Go Mongo" yapalım derim :)
YanıtlaSil