> dan sonra doldur beni

9 Şubat 2011 Çarşamba

Go Mongo

Değişik tatlar sevmesem de arada farklı lezzetler tatmayı severim. Özellikle birilerinin tavsiyesiyle gidilmiş yerlerse çok daha keyifli olur yenilen yemekler..
Bahsedeceğim yerde aynen böyle bir restaurant. Kısaca bu lezzet nereden geliyormuş bakalım..
Efendim şimdi Türkçeye Moğol Barbekusu dıye cevirilebilen bu otantik mutfağın doğuşu Moğalistandaki geleneksel av partilerine dayanmaktadır. Moğollar et ve sebzeleri kılıçları ile dilimleyerek, kalkanlarının uzerinde harlı ateşte pişirirlermiş.
Bu lezzette gunumuze kadar modernize edilerek ulaşmış. Sizlerde bu lezzetlerden mahrum kalmayın bir kerede olsa mutlaka deneyin diyorum.
Dondurulmuş tavuk, et, balık ve türevlerinden oluşan bu etlerin yanına taze onlarca sebze eşlik etmekte.  İstediginiz et ve sebzelerden tabağınıza alıyorsunuz en sonda ne tür et aldığınızı soran bayanlar sıze noddle (erişte) vererek ustune uygun soslar sunuyorlar ıstedıklerınızden seciyorsunuz. 
Tavsiyem cok sos karıştırmamanız cunku sonrasında cok baharatlı ve hoş olmayan bır tat cıkıyor ortaya.
En son tabaklarınızı barbeküde pişirmesi için aşçılara verip masanıza geçiyorsunuz. Yanında 
güzel bir şarapla keyfıne vararak yemeğinizi afiyetle mideye indirebilirsiniz.
Fazla doymamanız sonrasında mutlaka tatlıya yer ayırmanız gerekıyor  :) kırmızılı kahramanım(sarapla pısırılmıs ayva tatlısı) yada favorim sufle ..

Nerededir bu restaurantlar derseniz ; İstinye Park, İkea Meydan ve Suadiye kendinize yakın birini secin ve sevdiklerinizle yolunu tutun..
** Sulecan ve Wili sayesinde bu lezzet ile tanıstıgımı soylemeden geçemeyeceğim. Canlarım seviyorum sizi :) en kisa zamanda tekrarlayalım diyorum..
Afiyet olsun :)

2 yorum: