> dan sonra doldur beni

3 Kasım 2011 Perşembe

Dükkan Burger


Şaşkınbakkal da gezinirken mutlaka görmüşsünüzdür burayı, müdavimi olmasam da seviyorum buranın burgerlerini. Doyurucu ve lezzetli!
Şimdilerdeyse buraya gittiğimde rahatsız eden şey, siparişin gelmesini uzunca bir süre beklemek.  Hatta sipariş vermek için garsonlara kendimizi göstermek için seslenmek ek kol sallamak zorunda kalmak. Eskiden de siparişler yavaştı ama bu kadar değildi.
Neyse kötü girişi bir kenara bırakıp bu lezzetin sırrı nereden geliyormuş bakalım;


Yurtdışın da  insanlar bu işi nasıl yapıyor diye araştırmaya başlayıp "Türkiye'nin ilk süt danası" üretimine başlayan genç girişimci Emre Mermer önce büyük otellere ve restaurantlara et satmaya başladı. Sonrasında insanlar bu lezzetli etlerden satın almak isteyince İlk butik kasabını Armutlu'da açtı, ardından etlerin nasıl pişirileceğini anlatırken müşterilerden gelen talep etleri tatmak olunca Dükkan Burger ve Steakhause zincirleri açılmaya başladı.


Kendi ağzından bu lezzetin sırrı;


Hamburger köftelerimizi, İzmit'te ki çiftliğimizde doğal şartlarda yetiştirdiğimiz "düve" (genç dişi sığır) etinden hazırlıyoruz. İçinde tek çekilmiş %100 kıyma, tuz ve  karabiber bulunur. Ekmeklerimizi günlük olarak kendi mutfağımızda pişiriyoruz. Tüm burger çeşitlerimiz "orta" pişirilir, bu sayede et daha sulu ve lezzetli olur.  Etinizin daha fazla yada az pişmesini istiyorsanız lütfen sipariş sırasında belirtiniz.




Menüde  130 gr olan; Hamburger, Cheese burger ve Acı burger, Tereyağlı burger, Satır burger, ile 200 gr. olan ve ekstra bacon ile  hazırlanmış benim de favorim olan Dükkan burger  olmak üzere toplam 7 çeşit burgerleri vardı. 
Rejim de ve olan bu lezzetten mahrum kalmak istemeyenler için de yeşillik domates ve soğanla hazırlanan Yeşil burger adlı burgerleri mevcuttur. 


En kısa zamanda steaklerinden de yemeyi planlıyorum sonrasında paylaşırım sizlerle :)

Sınırlı menüsü olmasına rağmen çok başarılı olduğundan olsa gerek köftelerini yemek için masa bulmakta biraz zorlanabilirsiniz. Ama bu sizi yıldırmasın mutlaka bir kere tadın vazgeçemeyeceksiniz.


Afiyet olsun..





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder