> dan sonra doldur beni

13 Eylül 2010 Pazartesi

İstanbul'un Deniz Gören Teras Manzaraları

Bayram sonrası tembelliği bırakıp, birikmis yazılara hızlı bir giris yapalım! Gezip gordugumuz mekanları anlatmak ile baslayalım..
Londra'dan cok sevdigim Canım arkadaşım Tayla geldi ramazan da, cok sevdigi İstanbul'un sevdigi mekanlarina gitmeden olmazdi tabi ki ;)

Leb-i Derya ve 360 ziyaret ettik. Hangisi guzeldi diye konusurken hatri sayılır teras manzarası zıyaret ettıgımı farkettım e bunu da sızlerle paylasmasam olmazdı ..

Mekanların hepsi Taksim de hangileri derseniz; Sıraselviler de 5. Kat ile baslayalım. Mekanin sahibi tiyatro sanatcısı Yasemin Alkaya. Sarayburnu’ndan Boğaziçi Köprüsü’ne kadar guzel bir manzaraya sahip.
Aksam ustu cayıyla bir Leo toplantımız da tanıstım mekan ile, sonrasinda guzel aksam yemekleri ve aksam ustu sohbetlerimize eşlik etmiş Taksim'in girisindeki uğrak yerlerimden biri olmustur. Fiyat olarak sayacagım diger mekanlara gore cok daha uygundur, fiks menulu ogle ve aksam yemekleri vardır.

Sonra ki duragımız Litera, Ara Güler'in Ara Cafesinden dumduz asagı inince sagda ki Alman Kültür Evi'nin en üst katı. İstanbul boğazının Marmara denizi, tarihi yarımada ve haliç manzarasını goren mekanlarından biri. Bahsedecegim diger mekanlara gore manzara acısından digerleri kadar tatmin edici olmasa da gidip görüulmesı gereken mekandır.
Gecen yaz aksamları latin muzikleri yapiyorlardı. Daha cok sohbet edip dedikodu yapip, manzarasını izledigim mekanlarından biri aksam yemegi yemedıgım icin fiyatları icin yorum yapamayacagım. Ama alkollu yada soft iceceklerinin fiyatları, manzara gordugunden makul seviyede diyebiliriz.


Oda kulenin karsısında ki İs Merkezi nin üst katındaki Soho'dayız. İlk ziyaretimi aksam yemegini yedigim guzel manzarasıyla ilk tanıstıgım mekan. Jazz muzikleri guzel sarapları tarihi yarımada ve halic manzarasıyla muhtesem bir yerdir benım icin.
Sonrasın da supriz dogum gunum yapıldıgından benım icin digerlerine gore daha ozel bir yeri vardır. Geceleri Dj performansı da hice sayılmayacak kadar eglenceli, fiyat olarak manzara ile orantılı olarak pahalı bir mekandir. Ama kotu haber :( gectigimiz hafta gitmek istedigimiz de kapandıgını ogrendik.

Beyoğlu Mısır Apartmanın en üst katında ki 360 isim olarak diger restorant-cafe-bar üclemesinden ismi en cok bilinen olsa gerek.
Bol ödüllü İstanbul’u 360 derece gorebileceginiz bir mekan. Halic, Aya Sofya, Bogazici manzaralı çok şık, fiyat olarak digerlerinden bir nebze daha pahalıdır. Sadece 360 fotografımı koyabıldim elimde mekanların cektigim fotoları olmadıgı icin netten buldum :)

Son olarak Leb-i Derya’dayız,Richmond otelin 6. katındadır. Tayla ile gectigimiz haftalarda ilk defa gittigim manzara, mekan ve calısanların nezaketi olarak en cok begendigim mekan olmustur kendisi. Bu arada Leb-i Derya  "Denizin Dudagı"demekmiş bunu da sizlerle paylasıp yazımı noktalıyorum.

Yaz bitmeden, sevdiklerinizle aksamüstü sohbetleri icin bile mutlaka ugrayip birer limonata da olsa icmeniz, bu mekanların tadına varmanızı oneririm. Eger aksam yemegi dusunuyorsanız rezarvasyon yapmayı ve masamız manzaralı olsun demeyi unutmayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder